Díjeső - 2022. évi Könyv Nívódíj

Díjeső - 2022. évi Könyv Nívódíj

Jánosi Zoltán: Antigoné gyűrűi és Szakonyi Károly: A csend napjai című könyve is a díjazottak között
A 2022. évi Könyv Nívódíj díjazottjai és laudátorai
A 2022. évi Könyv Nívódíj díjazottjai és laudátorai

A Magyar Művészeti Akadémia Irodalmi Tagozata Élőfolyóirat estjén adták át 2022. december 5-én a tagozat díjait.

A 2022. évi Könyv Nívódíjait Jánosi Zoltán: Antigoné gyűrűi című tanulmánykötete, Medvigy Endre: Népiség, Erdély, Trianon című tanulmánykötete, Szakonyi Károly: A csend napjai című kisregénye és Visky András: Kitelepítés című regényéért kapta.

Jánosi Zoltán és Szakonyi Károly könyve kiadónk gondozásában jelent meg, így két szerzőnk és két kiadványunk sikerének is örülhettünk. Jánosi Zoltánt Vári Fábián László Kossuth-díjas író, költő, Szakonyi Károlyt pedig Szentmártoni János  Magyarország Babérkoszorúja-díjas költő, író méltatta.

„A két világháború közötti Magyarország világát is fellobbantó kisregény története egyszerre zajlik a varázslatos balatoni környezetben és az emlékekben, amelyek hol Budapestig, hol Brüsszelig repítik vissza a főszereplőt – és egyszerre történik egy időből kiszakított pillanatban és a történelemben. Bravúros és letisztult könyv, amelyet akkor érdemes a leginkább olvasni, amikor a lelkünk csöndre vágyik.” (Szentmártoni János laudációja – részlet)


A 2022. évi Az Év Legjobb Könyve Díját Molnár Vilmos: Kőrösi Csoma Sándor csodálatos cselekedetei című kötete nyerte el.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Közreműködött:
Barta Ágnes színművész, Béke Csaba zenész és énekmondó, valamint Takács Bence előadóművész

Jánosi Zoltán díjazott könyve megvásárolható 20% kedvezménnyel: ITT

Szakonyi Károly díjazott könyve megvásárolható 20% kedvezménnyel: ITT

Fotók: Nemes Attila